Naar aanleiding van het eerdere ledenbericht over uitstel van de gecombineerde opgave blijkt er toch nog enige onduidelijkheid te bestaan. De NMV heeft navraag gedaan bij de RVO. Het antwoord van de RVO is als volgt:
De indieningstermijn voor de Gecombineerde opgave is uitgesteld tot en met 15 juni 2015. De RVO adviseert u toch voor 15 mei in te dienen. De verlenging heeft alleen betrekking op de datum waarop de opgave moet zijn ingediend. De peildata blijven onveranderd. De peildatum voor de private overeenkomst is 14 juni (in tegenstelling tot wat in de RVO nieuwsbrief staat vermeld).
De RVO raadt u aan het indienen van de gecombineerde opgave niet uit te stellen, maar voor 15 mei te doen. Zeker als u ook een aanvraag doet voor één of meer subsidies. Het tijdig indienen zorgt voor een volledige en snellere afhandeling van uw opgave en uitbetaling van uw betalingsrechten.
De RVO heeft hierover ook een nieuwsbrief verzonden.
Opmeten percelen met GPS
De NMV krijgt van enkele leden de suggestie dat het wellicht verstandig is de percelen te laten opmeten met GPS. De percelen worden dan met een quad opgemeten. Het bestand met de afmetingen van de percelen wordt digitaal aangeleverd en kan gemakkelijk worden ingelezen. In veel gevallen blijkt de oppervlakte van de percelen groter te zijn dan in eerste instantie opgegeven c.q. door de RVO ingemeten.
Er is geen lijst (meer) beschikbaar van toegelaten GPS-apparatuur. U kunt alle gewenste apparatuur gebruiken voor een GPS-meting, zolang het GPS-bestand uit een van de volgende bestandstypen bestaat:
- AutoCAD tekening (DWG) – dit bestand als zipbestand uploaden
- ESRI shapefile (SHP, SHX, DBF) – dit bestand als zipbestand uploaden
- GPS Exchange Format (GPX)
- Keyhole Markup Language (KML)
- Keyhole Markup Language gezipt (KMZ).
Wanneer u van mening bent dat uw percelen als te klein bij de RVO zijn geregistreerd en u ondervindt problemen bij het wijzigen hiervan, kan deze methode wellicht een goed alternatief zijn. Bij navraag heeft de RVO gemeld dat bij eigen gps metingen wordt gecontroleerd aan de hand van de luchtfoto. Als er dan discussie bestaat komt de RVO op locatie meten met een lint.
Foto: Bert Knot
Meer informatie
Nederlandse Melkveehouders Vakbond
E.: info@nmv.nu
W.: www.nmv.nu