De KringloopWijzer geeft inzicht in de milieu- en klimaatprestaties op een melkveebedrijf, waardoor de melkveehouder nog beter kan sturen op de benutting van mineralen. Voor gebruikers die meer willen weten hoe de KringloopWijzer werkt, gaat in maart een basiscursus van start.
Hoe werkt de KringloopWijzer eigenlijk? En aan welke knoppen in de bedrijfsvoering kun je draaien om uitkomsten te verbeteren? Tijdens de basiscursus maak je kennis met dit management- en verantwoordingsinstrument: je leert om de resultaten van de KringloopWijzer te lezen en verbanden tussen de indicatoren te leggen. Dit geeft je inzicht en handvatten om vervolgens aan de slag te gaan met het sturen op de benutting van mineralen.
Deelnemers
De basiscursus is geschikt voor docenten, adviseurs en melkveehouders. Enige basiskennis van technische kengetallen op het melkveebedrijf is gewenst, bijvoorbeeld wat N-P-K en VEM betekent.
KringloopWijzer Programma Basiscursus
Het cursusprogramma bestaat uit drie bijeenkomsten. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Nut en noodzaak van de KringloopWijzer, hoe werken rekenregels, duurzaamheidsindicatoren en het belang van en tips voor goede invoer.
- Het lezen en beoordelen van de cijfers in het uitvoerrapport van de KringloopWijzer.
- Het formuleren van adviezen voor managementtoepassingen in de praktijk.
Er wordt gebruik gemaakt van echte praktijkcasussen die representatief zijn voor de diversiteit in de melkveehouderij. De laatste bijeenkomst vindt plaats in combinatie met een excursie. De cursus wordt afgesloten met een test om de opgedane kennis te toetsen en je ontvangt aansluitend een bewijs van deelname. Tijdens de bijeenkomsten is er voldoende ruimte voor discussie en voor het stellen van vragen.
Locatie en tijdstip
De basiscursus gaat bij voldoende animo door op de woensdagen 19 maart, 2 april en 16 april, in de omgeving Zwolle. De bijeenkomsten duren van 10.00 tot 15.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.
Kosten cursus KringloopWijzer
De eigen bijdrage bedraagt € 750,- exclusief BTW. Je ontvangt een factuur nadat je je hebt aangemeld.
Aanmelden
Geïnteresseerd? Meld je dan aan vóór 1 maart.
Bron: LTO