Milcobel heeft Eigen Bodem Kaas gelanceerd. De jonge Belgische Gouda is een 100 procent Belgische kaas gemaakt van Belgische weidemelk door Belgische kaasmeesters. Milcobel komt met de kaas tegemoet aan de aandacht van de consument voor lokale producten, mede onder invloed van de Covid-crisis.
Eigen Bodem Kaas
“We mogen als Belgen best wat trotser zijn op onze Belgische kaas”, zegt Thijs Keersebilck, managing director van de afdeling Consumer Cheese & Service bij Milcobel. ”Van bij de koe tot bij de klant zetten we in op smaak en kwaliteit, en dat proef je. Met de Eigen Bodem Kaas steun je ook nog eens onze Belgische melkveehouders, die met veel liefde voor het vak zorgen voor de lekkerste melk.”
Vorig jaar groeide het segment van Belgische Gouda met 18 procent terwijl de Hollandse Gouda 6 procent aan volume verloor volgens Nielsen.
Een Belgische Gouda, kan dat?
“Ja, dat kan!” beaamt Thijs. “Gouda staat voor een bepaalde manier van kaas maken. Met onze Belgische Gouda gaan we de concurrentie aan met de Noord-Hollandse Gouda. Vorig jaar groeide het segment van Belgische Gouda met maar liefst 18% terwijl de Hollandse Gouda 6% aan volume verloor*. We winnen dus marktaandeel en er is zeker nog ruimte voor verdere groei.”
Je hebt zojuist een deel van een artikel uit het vakblad Melkveebedrijf gelezen. Meer van dit, maar dan thuis op de mat?