Je boerderij midden in de stad neerzetten, dat gaat natuurlijk niet. Maar mensen op de stad kennis laten maken met jouw product, dat kan natuurlijk wel. Tijdens de Week van ons Eten organiseerde Drenthe Boert Bewust een maaltijd met lokale streekproducten midden in het centrum van Assen.
Iedereen aan tafel: we eten vandaag lokale streekproducten
Elk plekje aan tafel werd bezet. LTO Noord hielp dit goede initiatief een handje, met een financiële bijdrage via het Servicepunt Interactie met de Samenleving.
Winkelend publiek werd uitgenodigd om aan te schuiven aan tafel. Met een koptelefoon luisterden ze naar het verhaal van de Drentse akkerbouwer Geert Lindenhols en fruittelers Peter en Marloes Smid. Allemaal ondernemers die hun producten lokaal afzetten en hun bedrijf inrichten op de korte keten. ‘Bij mijn eigen producten maak ik amper voedselkilometers,’ vertelt Geert, ‘alles gebeurt in dezelfde regio.’
Weet wat je eet
Bert Wiekema is een de organisatoren die de 300 gasten aan tafel mocht ontvangen. ‘Er was veel verwondering dat de producten hier gewoon uit de regio kwamen. Dat we het regionale voedsel onder de aandacht hebben kunnen brengen, dat is echt ons hoofddoel geweest. Daarin zijn we geslaagd en we zijn heel blij dat LTO Noord daarin kon ondersteunen.
De organisatie van dit evenement was in handen van Van Riek tot Vork en Drenthe Boert Bewust. Ook een goed idee voor meer boer-burgerverbinding? Stuur het in via de site van LTO Noord.
Bron: LTO Noord