Circa 30% van de koeien zet zichzelf droog en 30% moet met antibiotica drooggezet worden. Bij circa 40% van de koeien heerst twijfel, wel of niet met antibiotica droogzetten?
Uiergezondheid bij koeien maximaal ondersteunen
Veel van deze koeien hebben een mastitisverleden, een te hoog celgetal (>150.000) of een te hoge productie enkele weken voor het droogzetten. Deze koeien hebben een groter risico op mastitis. Steeds meer veehouders zoeken naar effectieve oplossingen om het antibioticagebruik te verminderen in de droogstand en met zo min mogelijk complicaties. De Transit Knoflookbolus wordt 10 tot 14 dagen voor de droogstand toegediend en is dé ideale bolus om de uiergezondheid tot de droogstand te ondersteunen. Door MelkStop oraal toe te dienen direct na de laatste melkbeurt voor het droogzetten, wordt de melkdrang beïnvloed. De melkstroom verlaagt snel en effectief. Tevens neemt de druk in de uier direct af. Binnen 3-4 dagen is de uier vrijwel opgedroogd.
“ik streef ernaar om zo weinig mogelijk antibiotica te gebruiken voor de verwerking van onze zuivel. Zeker bij het droogzetten. Alle koeien die ik niet met antibiotica droogzet, krijgen MelkStop. Ideaal! Ik heb laatst bij een koe van 24 liter voor de droogstand 2 flessen MelkStop toegepast. In drie dagen was de uier vrijwel opgedroogd! Ik stond perplex! Ondertussen gebruik ik het al een poosje, ik begrijp niet dat dit product niet eerder op de markt was!”
Theo van der Gun (90 melkkoeien)
MelkStop is een aanvullend diervoeder voor hoogproductieve melkkoeien. Het bevat een mengsel van natuurlijke aromatische stoffen uit kruiden die de melkdrang beïnvloeden.
- Gebruik na laatste melkbeurt voor droogzetten
- Verlaagt de melkstoom snel en effectief
- Druk in de uier neemt af
- Minder melk uitliggen
Tot slot, meer weten? Klik dan hier!