Een compleet nieuwe kijk op de conservering van mais. Zo omschrijven de ruwvoerspecialisten van Barenbrug de ontdekking van nieuwe bacteriesoorten die de maiskuil snel stabiel maken en de gezondheid van de koe bevorderen.
Voeren twee weken na inkuilen
De nieuwe bacteriesoort diolivorans zorgt voor een drie keer snellere conservering. Hierdoor kan de kuil al na twee weken geopend worden zonder dat er broei en schimmelvorming optreedt. Barenbrug heeft als enige leverancier deze unieke bacteriestam verwerkt in het nieuwe toevoegmiddel Bonsilage Speed. Het toevoegmiddel is ideaal voor melkveehouders die snel na de oogst van de mais willen voeren en/of onvoldoende voorraad hebben om de kuil zes weken dicht te laten.
Gezondere melkkoeien met hoogste levensproductie
Naast Bonsilage Speed introduceert Barenbrug een ander uniek product: Bonsilage Fit mais. Dit inkuilmiddel conserveert niet alleen de kuil, het zorgt ook voor gezondere koeien.
Bonsilage Fit mais bevat specifieke bacteriën die suikers omzetten in melkzuur. Vervolgens zetten zij een maximale hoeveelheid melkzuur om in producten met een hoge pH, waaronder propyleenglycol en azijnzuur. Hierdoor blijft de pens-pH op peil, zelfs bij veel aanbod van energierijk voer. De hoge pens-pH bevordert een optimale penswerking! Daarmee wordt het risico van pensverzuring en slepende melkziekte geminimaliseerd.
Minimale inkuilverliezen
Wilt u inkuilverliezen tot een minimum beperken dan is het toevoegmiddel Bonsilage Mais de beste optie. De melkzuurvormende bacteriën in Bonsilage Mais maken hoge concentratie melkzuur aan waardoor het inkuilproces versnelt en gist en schimmelvorming minimaliseerd.
Ruwvoerspecialist Pieter Vos geeft advies
In de Youtube video geeft ruwvoerspecialist Pieter Vos uitleg over de nieuwe toevoegmiddelen.