Annette van Dijk, ijsboerin van IJsboerderij De Oude Schuur in Vuren, vertelt in de Prosu Podcast over haar bedrijf en hoe dit is ontstaan. Deze Prosu Podcast is opgenomen tijden de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen op 28 november in Gorinchem.
“Naast de melkveehouderij waren mijn man en ik op zoek naar een tweede poot onder het bedrijf. Ik ben me gaan oriënteren op de mogelijkheden van eigen melk verwerken en koos toen voor het maken van eigen ijs’’ vertelt Annette Van Dijk. De ijsboerderij is een groot succes: ‘’Ik denk dat mensen bij ons een fijne ervaring beleven. Een ijsje eten op het terras, terwijl je naar onze dieren kunt kijken. Ook hebben wij een trampoline en kinderen kunnen heerlijk op blote voeten in het gras spelen.’’
Annette Van Dijk gebruikt Italiaanse grondstoffen die geïmporteerd worden uit Italië en verse melk van de eigen koeien. ‘’Ons ijs is echt wel te vergelijken met dat uit Italië. Dit in combinatie met de unieke ervaring die de mensen bij ons beleven, zorgt dat we veel vaste klanten hebben.”
Luister naar de podcast
Volg ons op Spotify en mis geen enkele Prosu Podcast
Tekst: Selina Rolvink